SPLETNA DELAVNICA:

RUSKA DIHALNA TELOVADBA

* individualno voden program, nasveti iz lastnih izkušnj ter osebni pristop Mance Izmajlove

ZAKAJ JE TA DIHALNA VADBA TAKO ZELO UČINKOVITA?

ZAKAJ JO UPORABLJA URADNA MEDICINA KOT POMOČ PRI ZDRAVLJENJU ASTME, ALERGIJ, DEPRESIJE, BOLEZNI SRCA IN OŽILJA, TEŽAV S KOŽO TER RAZLIČNIH OBOLENJ DIHAL?

KVALITETNO, GLOBOKO DIHANJE JE BISTVENO ZA VAŠE ZDRAVJE IN IMUNSKI SISTEM!

Vas muči astma?

Vas zaradi stresa redno teži občutek “kamna na prsih”?

Težko dihate že ob manjših naporih?

Bi radi izboljšali spanec, pomagali telesu, da se bolje regenerira in lažje premaguje bolezni?

Bi radi okrepili svoj imunski sistem?

Bi radi znali odgnati jezo?

Bi radi poznali dobesedno čudežen recept, s katerim si lahko kadarkoli v dnevu dvignete nivo energije, začnete razmišljati pozitivno, si izostrite fokus in dobite nov delovni zagon?

Vas mučijo sezonske alergije?

Bi radi upočasnili staranje?

Bi radi boljše peli in govorili?

 

Če je vaš odgovor na eno ali več gornjih vprašanj “da”, potem imam za vas odličen predlog!

Ne glede na to, kako natrpan je vaš urnik, poznam način, da v vaš vsakdan vpeljete Rusko dihalno telovadbo in začnete po treh tednih spet kvalitetno, globoko in polno dihati. To bo nepopisnega pomena za vaše zdravje, odpornost in splošno počutje. Le-to se izboljša že po prvih vadbah.

Potek vaše 20-dnevne Dihalne telovadbe

z Manco Izmajlovo:

Prvih 15 dni boste vsak dan prejeli novo vajo v svoj osebni spletni kabinet. V njem vas bo čakal pisni opis, video izvajanje vaje v počasni in hitrejši obliki ter avdio posnetek opisane vaje.

Vsak dan boste novo vajo dodali k že usvojenim in tako vse bolj podaljševali svojo vadbo. Poleg tega boste vsak dan prejeli še avdio posnetek vseh vaj za ta dan skupaj, da jih boste lahko prav vedno čisto vse delali z mano (Nikoli ne boste pri izvajanju prepuščeni sami sebi). Tako jih boste slišali velikokrat, njihov ritem in pravilno izvajanje bodo prešli v vašo podzavest. 

Prvi teden boste z menoj dihalno telovadbo delali štirikrat na dan po malo časa (Prve dni z samo nekaj minutami vsakič, oz. največ, kolikor boste zmogli)

Drugi teden boste dihalno telovadbo delali skupaj dvakrat (po želji trikrat) dnevno in postopoma prišli do 15 minut intenzivne vadbe brez odmora. 

In zadnji teden se boste do konca okrepili, vaje boste delali strnjeno, samo enkrat dnevno. Ko boste obvladali cel niz vaj, vam bo to vzelo približno 30 minut. Tisti, najbolj zagnani, ali pa, če boste želeli še večji učinek, boste lahko po želji k jutranji telovadbi dodali še eno večerno. 

Svoj napredek boste vsak dan vpisali v razpredelnico, ki jo bom sama spremljala. Dokler ne opravite programa za tisti dan, ne smete pričeti s programom naslednjega dne. Svetujem vam doslednost - le tako boste dosegli željeni rezultat! Če niste v dobri telesni kondiciji, si lahko za izvedbo programa vzamete tudi več kot 20 dni. Vaje bodo ostale v vašem spletnem kabinetu na voljo vsaj šest mesecev.. 

Cel program je narejen z mislijo, da niso vsi ljudje enako disciplinirani in v različnih kondicijah. Na lep način boste vsak dan priganjani k temu, da dosežete zastavljeno. Ne glede na to, kakšen je vaš motiv - bodisi boljše splošno vsakodnevno psihično in fizično počutje ali pa pomoč pri lajšanju in zdravljenju kake bolezni - že po prvih dneh vadbe boste čutili pozitivne spremembe. Vendar boste morali biti dosledni pri izvajanju vaj (tako pri njihovi pravilnosti, kot pri številu ponovitev). To je zelo pomembno in pri tem boste dobili vso pomoč.

Z mano boste nenehno v stiku preko "klepetalnice" v vašem osebnem spletnem kabinetu, kjer vas bom vodila ter odgovarjala na vsa vaša vprašanja!

Vaša, Manca Izmajlova

VIDEO: PRVA VAJA - "DLANI"

Kako izgledajo vaje? 

Vse vaje so preproste in lahkotne. Sestavljene so iz (neobičajnih) zelo silovitih vdihov skozi nos in silovitega krčenja prsnega koša ter hkrati manjših gibov s telesom. Poleg intenzivne telovadbe za vaša pljuča vaje razgibavajo različne dele telesa - roke, noge, vrat, rame, hrbtenico...

Zagotovo vam ne bo dolgčas, vsak dan bo prinesel nekaj novega! 

Osnovnih vaj je 13, zraven pa še 5 pomožnih. En niz ene vaje je 4 krat po 8, torej skupaj 32. In to 3 krat.

Marie-Anne Izmajlov

MOJA IZKUŠNJA

Manca Izmajlova

“Sama sem Rusko dihalno telovadbo uvedla v svoj vsakdan leta 2017. Naučila sem se je od strokovnjakov med študijem opernega petja v Moskvi, vendar je dolgo nisem redno uporabljala. Leta 2017 pa sem imela hude težave z glasom, oz. sem si poškodovala glasilke - zaradi nenehne preobremenjenosti in obenem zelo pogostih sezonskih bolezni (Kjub boleznim sem namreč ves čas pela). Ko mi je foniatrinja rekla, da mesec dni ne smem peti, oziroma po možnosti niti govoriti, sem se zelo ustrašila. Ob iskanju dobrih rešitev za svojo situacijo sem ponovno naletela na legendarno Rusko dihalno telovadbo, na katero prisegajo mnogi svetovno znani pevci. Tehniko sem do podrobnosti proučila in izpopolnila, ter jo pričela po malem izvajati po cele dneve. Na začetku mi je bilo kot vsem drugim težko, vrtelo se mi je v glavi (to je pogosto), vendar sem to hitro pustila za sabo in začela v dihalni telovadbi uživati. Vaje sem stopnjevala tako, da sem jih po enem mesecu delala že več kot dve uri dnevno - to je največ, kar je dovoljeno.

Obenem sem začela opažati izjemno pozitivne učinke na zdravju - počutiti sem se začela dobro, kot že dolgo ne! Spati sem začela zelo krepko, zbujala sem se bolj spočita, veliko lažje sem premagovala vsakodnevni stres, moje misli so resnično postale izrazito bolj pozitivne. Polepšala se je tudi moja koža - od takrat naprej nimam z njo prav nobenih težav več. Ogromno presenečenje me je čakalo pri glasu. Ko sem spet začela peti, sem zapela kot še nikoli prej. Po več kot petnajstih letih profesionalne kariere sem v tem mesecu napravila največji preskok v kvaliteti svojega petja dotlej. Dihalna telovadba je močno okrepila moja pljuča in preponsko mišico, peti je res postalo res lahko, celo najtežje stvari. 

Poglavje zase je moj imunski sistem. Vse življenje sem bila zelo pogosto prehlajena, dobivala gripe, dolge bronhitise, angine... To je prava nočna mora za profesionalno pevko. Odkar vsakodnevno izvajam Rusko dihalno telovadbo pa praktično ne zbolevam več, če že, pa mine zelo hitro. Prav tako nimam več težav s sezonskimi alergijami, za katerimi sem trpela. Tako zdrava nisem bila še nikoli prej! Prav tako nisem bila nikoli prej tako polna energije in pozitivnih misli. In to počutje me prežema prav po vsaki vadbi, vsak dan, še zdaj. 

Vsakemu človeku najtopleje priporočam usvojitev teh vaj. So pravo bogastvo, morali bi jih znati vsi. Zame je to znanje postalo nepopisnega pomena in nekaj, kar nameravam delati vse življenje.”

Če želite zastaviti Manci Izmajlovi vprašanje, lahko to storite tukaj.